– sådan lød spørgsmålet fra en læser…

Godt spørgsmål! Alle steder… Det kræver nok et længere svar!

Hvis jeg tænker over, hvad der inspirerede mig til at skrive historien om Pernille (Et lykkeligt uheld), så var det tanker om et mere enkelt liv, der midt i en meditativ hindbærplukning, der satte gang i historien. Et liv, hvor der ikke er fokus på karriere, travlhed og hvad andre tænker om os. Liv med højt til himlen, lyden af fuglesang og duften af græs og urter. Hvor alle hjælper hinanden  uden at forvente at få noget igen. Sand altruisme. Argh, det lyder godt nok næsten pladderromantisk, og dét er jeg bare slet ikke.

Og så alligevel… Med alderen har jeg fundet mere og mere ro i mig selv. Jeg er blevet mere ligeglad med, hvad andre tænker om mig, min frisure, min påklædning og måden jeg bor på. Der er ingen drøm om, at der skal stå en eller anden fin titel på mit CV eller der skal rulle x-antal tusind kroner ind på kontoen hver måned. Jeg har ikke brug for at rejse verden rundt, for jeg synes, at Danmark og måske især min hjemegn er fantastisk. Fuld af oplevelser lige udenfor døren, som kan bidrage til mine historier.

Nogle af de historier, som endnu kun er på tegnebrættet, kommer alle mulige steder fra. De ligger bare og venter på at blive skrevet. Når ideen dukker op, så tager jeg min notesbog og skriver stikord og hele afsnit ned, så jeg senere kan huske, hvad det var jeg drømte om at skrive i denne historie. Her er et par eksempler:

  • Min morfar var frihedskæmper, men jeg kender overhovedet ikke hans historie, for han ville ikke fortælle om sine oplevelser under anden verdenskrig. Men det at han var under jorden på Randers kanten, kunne jo godt blive afsættet for en historie om en ung familie, som må gå under jorden for ikke at blive fanget af tyskerne.
  • Den gamle forfatterindes historie, som bliver bundet sammen med hendes kamp for at redde et ungt menneske, som alle andre har svigtet. Blev hun selv svigtet som ung og reddet af en stærk kvinde? Og nu er det så tid til at betale tilbage… Nutid og fortid spundet sammen.
  • Eller historien om Annie, som står i vadested i livet og vinder en formue, som virkelig kan ændre hendes liv. Men flytter nissen med, så det bliver omgivelserne, der styrer hendes liv fremfor hende selv?

Hvad ville du selv skrive om, hvis det var dig, der skulle kaste dig over tastaturet? Det er ikke sikkert, at du drømmer om at blive forfatter, men måske går du også rundt med ideer til historier, som andre kunne have glæde af at høre eller læse?