Der er forskellige måder at bevæge sig rundt i naturen og søge inspiration til flere skriverier. Korte og længere vandreture, hvor scenerierne nydes i adstadigt tempo. Pauser med tid til at nyde vuet over bakker, dale, havet, søer eller hvad naturen måtte byde mig.

Jeg elsker at gå rundt i mit lokalområde. Her er bare så fantastisk smuk natur. Jeg finder stadigvæk nye smutveje og små listige stier, der leder frem til et spændende kig ud over et overdrev, havet eller en lysning i skoven. Og jeg har endnu til gode at kede mig på mine vandringer. Der er altid et eller andet at se på, som pirrer min nysgerrighed: Hvad er det for en plante – og hvad kan den bruges til? Hvad er historien bag dette landskab, bygningsværk eller denne vejstrækning? Hvor kommer man hen, hvis jeg vælger det næste sving?

Den seneste tur foregik i lidt mere end almindeligt vandretempo. Jeg deltog i denne weekends Mols Løb 2021 sammen med en flok skønne løbere fra Ebeltoft Løb og Motion fordelt på ruter på 4,2 kilometer; 6 kilometer; 11,4 kilometer og ½ maraton. Her fik jeg også lige en vej, som jeg ikke har testet tidligere og sikke en udsigt udover Ebeltoft Vig mod byen. Ja, undskyld, at jeg ikke fik taget et billede, men jeg havde mere brug for at fokusere på, hvor jeg satte min fødder. Vejen var temmelig ødelagt efter ugens regnvejr. Måske kan ½ maraton distancen i Mols Bjerge være med i en af de næste historier?

Det var på en af mine ture sammen med en god vandremakker, at jeg så den gård, som er inspirationen til Marius’ gård. Vi stod på Karlsbjerg lidt uden for Dråby og nød udsigten. Og lige dér kunne jeg se et par gårde, som i min fantasi blev til Dråbygård og Marius’ gård. Gårdene matcher ikke helt min beskrivelse, men de var helt sikkert inspirationskilden. Og hvis du googler Dråbygård, så finder du en gård på Sjælland og ikke Susanne og Kristians sted på Djursland.

Det er rigtig tit små ting fra mit lokalområde, som sætter min fantasi i gang. Ting, som jeg læser om i lokalavisen eller fra den lokale historie. Eller scenerier jeg ser på mine ture rundt i landskabet. Og når jeg så kommer hjem, så er det med at få noteret, hvad det var jeg så og hvad jeg umiddelbart tænker, at det kan anvendes til. Det betyder, at jeg i min notesbog har oplæg til en lang række historie, som bare venter på at blive til romaner eller noveller. Men eftersom det endnu kun er i fritiden, at jeg skriver, så går der lidt tid, inden den næste historie er parat til udgivelse.

Hvordan bruger du naturen? Vandring? Løb? Overnatning? Sankning af naturens rige gaver? Eller noget helt andet? Kom gerne med en kommentar eller et forslag til en fed rute, som bare skal opleves! Måske ses vi derude?