At være sammen med mennesker, som jeg holder af, er bare SÅ godt, men jeg stortrives også i mit eget selskab! En weekend uden større planer end et træningspas med makkeren passer mig glimrende. Futte rundt i hus og have for at få styr på stort og småt. Vinduespudsning, gulvskrubning, vaske sengetøj (og lade det tørre udenfor på snoren, lækkert!), læse en god bog, spise hyggelig mad, luge, så og slå græs i haven, vande i drivhuset … Mange ting at gøre og bagefter er samvittigheden bare så god. Men der er også weekender, der ender med knap så mange gøremål, men mere afslapning på terrassen.

Efter sådan en weekend i eget selskab kan der være dem, der mener, at så taler jeg rigtig meget om mandagen 😊.

Men en weekend, som den for nogle uger siden, hvor jeg er sammen med gode venner på tur til Ribe. Shoppetur med pigerne, lidt kulturelt, frisk luft på travetur på dæmningen til Manø, masser af gode samtaler og lækker mad. En tur op i Marsktårnet og forundres over det flade, flade landskab (Far-joken: De har nok været ude med det helt store strygejern!), især når man kommer fra bakkerne omkring Ebeltoft.

Marsktårnets dobbelt spiral a la dna – Dronning Dagmar – Ribe Domkirke i morgensolen

Eller den årlige familie weekend, hvor hele den pukkelryggede pakker sammen og drager til et sommerhus med plads til alle plus et par tilløbere. Programmet er på en måde fast: Fredag eftermiddag/aften samles vi og spiser et let måltid, snakker og hygger til langt ud på aftenen. Nogle får en tår over tørsten, og andre går tidligt i seng efter en uge på job. Lørdag skal der spises stor morgenmad, inden hele flokken drager afsted til weekendens kulturelle indslag. Typisk spiser vi frokosten ude, bruger eftermiddagen på en lang travetur, så der er appetit til aftensmaden. Lørdag aften er ofte lidt mere rolig end fredag aften. Søndag morgen med morgenmad og oprydning, inden den store afsked.

Eller om nogle uger, hvor jeg skal på tur med min yndlingssøster! En weekend kun os to. Vi kan tale stolpe op og stolpe ned, dagen lang og aftenen med. Uden krav fra familien om servicering, uden hundeluftning, vasketøj, indkøb, rengøring og så videre. Vi skal have dejlig mad, kulturelle oplevelser og masser af skridt på kontoen. Det bliver simpelthen fantastisk. Vi har gjort det før, og det har været en klar succes, så jeg glæder mig så meget til at gentage konceptet efter et par års pause på grund af det store C!

Men det handler vel om balance. Mellem selskab og eget selskab. Det betyder ikke, at det er et valg mellem fest og farver og kedsomhed, for jeg keder mig yderst sjældent i mit eget selskab. Og når jeg endelig gør, så gør det også noget ved mig. Får mig ned i et lavere gear, så krop og sjæl virkelig får slappet af. Ofte føler jeg mig mere kreativ, når jeg har været helt nede i laveste gear. Fuld af energi og ideer til nye opgaver.

Hvad med dig? Har du fundet din balance? Har du tid til afslapning eller bare til at være DIG uden krav fra omgivelserne? Jeg tror, at det er rigtig godt med MIG-tid for alle. Der er naturligvis forskel på, hvor meget MIG-tid vi har brug for og hvad vi skal stille op med den, men brug for den, det har vi alle!