Sommerferien er ved at være til ende for mange. Især for børnene er det ved at være slut. Skoletiden begynder i den kommende uge. Jeg håber, at de har brugt tiden godt på masser af leg sammen med kammerater og familien. Spejderlejre, fodboldskoler, besøg hos bedsteforældrene eller ferie sammen med forældrene.

De fleste elsker sommeren, tænker jeg. Eller i hvert fald drømmen om den danske sommer. Blå himmel hver eneste dag med høj sol. Blid brise, der bærer duften af roser med sig og giver præcis den luft, som gør det hele behageligt. Lange dage på stranden med solbadning og leg i det lune havvand. Grillfest hjemme i haven om aftenen med mulighed for at sidde ude hele natten under den lyse himmel med blege stjerner – uden at behøve tykke trøjer og sokker.

Jeg elsker virkelig sommer. Lange lyse dage, hvor alting gror i haven. Blomster, træer, buske, grønsager og græsset – og ja, jeg lader bare være med at slå det. Det er også meget kønnere, når det står højt og blomstrende i blandet blomster og urter med summende liv af svirrefluer, bier og alt mulig andet krible-krable liv.

Jeg elsker også dagene, hvor sol og regn kæmper om magten. Eller dage hvor det nærmest regner og måske lyner og tordner hele dagen. Sådanne dage inviterer til brætspil ved spisebordet med skåle med slik inden for rækkevidde eller måske nybagte boller og kage. Sådan gjorde i sommerhuset, da jeg var barn. Eller også vaskede vi familiens biler i regnvandet – vaskehaller var ikke så almindelige. Eller måske en rigtig god film på skærmen?

Igen i år har jeg hørt en del sige, at det ikke har været en særlig god sommer. Det har regnet for meget. Det har ikke været varmt nok. Og det har i hvert fald blæst alt for meget. At man skulle have rejst sydpå for at få noget rigtig varme.

Jeg er enig i, at vi ikke har haft perioder med mange hede dage. Med tropenætter og skønne aftener. Men der har været masser af dage, hvor det har været meget varmt at løbe sidst på eftermiddagen. Så varmt at det har været absolut nødvendigt med en kølende dukkert. Men nogle dage har vandet i Ebeltoft Vig været næsten lunkent. Fantastisk, ikke?

Selv om jeg ikke har holdt ferie endnu, synes jeg, at jeg har haft masser af dage, hvor jeg har kunnet lave alle mulige ting udenfor. Gymnastik på stranden (ok, ok, den ene gang var vi nærmest ved at blæse i havet), løbeture, hygge i haven og i byen og ikke mindst spisning af dejlige is i solen.

Jeg glæder mig til min ferie, som er lige om hjørnet. En dejlig rejse sydpå. Ikke så meget fordi jeg savner sol og varme, men mere for at være sammen med de bedste venner. Hygge, gode samtaler og nye oplevelser inden vi skal retur til arbejde og skole og ikke mindst det kommende efterår. Og så kan mit næste skriv måske hedde: Jeg elsker efterår 😊