Om Inge Gunnersen Flindt

Forfatteren

MIN HISTORIE

Det lå ikke i kortene, at jeg skulle være forfatter. Men læser blev jeg allerede tidligt. Så snart jeg fik lært at læse, slugte jeg bog efter bog. Nogle af de første bøger, der blev slugt, var historierne om Troldepus af Dines Skafte Jespersen. Jeg kunne sagtens identificere sig med den lille trold, som levede sammen med sin familie i skoven. Senere blev det blandt andet ungdomsserierne Puk, De 5 detektiver og Silas, som blev konsumeret i et rasende tempo.

I teenageårene blev mange eftermiddage brugt på det lokale bibliotek med at lytte til musik og læse Danmarks- og verdenshistorie. Om aftenen blev romanerne fra Unions Bogklub på mine forældrenes reoler tygget igennem – en efter en. Og sådan fortsatte det med flere af de store klassikere, historiske romaner, kvindesagsbøger, chicklit og ikke mindst krimier.

Men jeg tænkte ikke på at skulle skrive selv. Ikke før tanken ramte mig midt i hindbærplukkeriet en sensommerdag. En historie dukkede op i mine tanker, og den ville ikke rigtig give slip. Den voksede og voksede, så jeg følte, at jeg var nødt til at sætte sig til tasterne og forsøge at skrive historien ned. Da de første tyve A4sider var fyldt, printede jeg dem ud og spurgte et par læseglade veninder, om de ville læse dem og give lidt feedback.

Kort tid efter kom tilbagemeldingerne: ”Hvad sker der videre?” ”Må vi læse mere?” – og så var der ikke andet at gøre end skrive videre. Resultatet blev ”Et lykkeligt uheld” om storbypige Pernille, der hovedkulds lander på Djursland til en helt ny og meget mere landlig tilværelse.

De, som kender mig godt, siger, at de kan se en del af mig selv i Pernille, og det nok ikke helt skævt. Men hun er ikke kun mig. Der er en hel masse mere i hende. Historien foregår i min baghave, men det hele er opdigtet. Nogle af personerne er inspireret af folk, jeg møder i og omkring Ebeltoft, men du kan ikke komme herud og møde bogens personer.”

Nu hvor jeg har prøvet at skrive en hel roman, kan jeg mærke, at der er mange flere historier, som jeg gerne vil fortælle, så jeg må tilbage til tasterne og håbe på, at der er nogen derude, som har lyst til at læse det, jeg kan skrive.

Jeg er født i Frederikshavn og har boet mange forskellige steder i landet, før jeg for godt 10 år siden landede i Ebeltoft. Jeg har arbejdet i butik, med undervisning på handelsskole og med person analyser. Fritiden er aktiv med masser af motion og dyrkning af haven – om vinteren er det strikkepindene, som bliver luftet til omgangskredsens store fornøjelse.

{

”Nu hvor jeg har prøvet at skrive en hel roman, kan jeg mærke, at der er mange flere historier, som jeg gerne vil fortælle, så jeg må tilbage til tasterne og håbe på, at der er nogen derude, som har lyst til at læse det, jeg kan skrive.”

– INGE GUNNERSEN FLINDT

Kontakt forfatter